søndag den 29. august 2010

Leicester.
Uldkredsen Vestfyn har arrangeret et spindekursus for begyndere. Kort vil det være noget om redskaber, spinding, tvinding, løbelængder, spinderetning m.m og alt sluttes med et Rokketræf d. 26. september på Hørvævsmuseet (10-16).
Jeg meldte mig da jeg er medlem, og det er mange år siden, jeg lærte at spinde af Else Stampe og senere Lise Warburg. Jeg synes, jeg er blevet lidt rusten mht. at nytænke og komme igang med de forskellige metoder, så lidt opfriskning ville være på sin plads.
Hold nu fast. 25 personer var mødt op i den lille konfirmand stue i Kirke Søby. Ja vi sad tæt, rok ved rok, og nogle af dem, der kartede svedte godt igennem over både at skulle styre sine karter og sin motorik. Det er fantastisk at der er så stor en interesse for spinding for tiden.
Vi fik 50 g Leicester råuld, og skulle så tese, karte og spinde det. Ulden var bare skyllet i regnvand, så den var godt fedtet i lanolin.
Her er mit forsøg. Næste gang skal der så arbejdes med løbelængder mm. Det er venstrespundet og højre tvundet. Kvaliteten er meget fin og blød.


3 kommentarer:

Heidi/kattemor sagde ...

Hei!Så flott et garn du har spunnet. Det ser ut som om jeg må gjøre Danske av meg for å få lært meg å spinne.:-) Gleder meg til å se resultatet da du strikker av det.

Vivi Aggergaard sagde ...

Det ser flot ud, dit garn .. dejligt at du har opdaget spindingens herlighed.. det er så fantastisk at man kan lave sådan noget lækkert noget selv..
Held og lykke fremover udi i spinding ... og alt muligt andet..
hilsen Vivi fra Ærø .. også spinder ind i mellem alt muligt andet som også skal nås ;O)

lil sagde ...

Vilka härliga färger!