onsdag den 28. juli 2010

Svensk Dronninge marmelade.







Dette er ikke et håndarbejdsindlæg, og dog. Vi havde blåbær med hjem fra ferien i Sverige, og traditionen tro ville jeg lave marmelade af det. Det har været temmelig tørt deroppe, så bærrene er små i år, og jeg gik på jagt i "den grønne syltebog" for at se om det kunne suppleres med andre bær?
Hindbær var løsningen, og jeg har så rigeligt af dem i haven, så det var bare ud og plukke.

½ kg blåbær
½ kg hindbær
1 dl vand
400 g sukker
3 teskeer Melatin (der blandes med lidt af sukkeret)

Det hele koges op, der puttes sukker og Melatin i og det koges op igen. Skummes og kommes på rengjorte glas.
Mums - de varer ikke længe..............der er allerede røget et glas!



2 kommentarer:

Eva sagde ...

Mums, det ser lækkert ud.

carlskou sagde ...

Det er super lækkert syltetøj :)Jeg bor i Øst Grønland og plukker masser af blåbær...Når det skal være ekstra lækkert er det denne opskrift :)
Min hjemmeside: kuummiut.com

Mange hilsner og tak fordi du bragte opskriften...Min "Grønne syltebog" ligger i Danmark :))