torsdag den 27. januar 2011

Femlinger.

Jeg kunne ikke lade være.Så blev der lige fem små babydukker ud af det.
 Det er et skønt lille mønster, der kan varieres i det uendelige. Som det nok ses, er der ikke to dukker, der er ens. Dels er garnet ikke helt ens alt efter, hvilken farve man vælger, men også min manglende evne til at følge mønsteret skinner igennem. Pludselig får jeg en ide, og så glemmer jeg alt om originale maskeantal og fremgangsmåder
Der blev også tid til at lave en lift til den lille dukke, der har tilbragt tiden siden sidste sommer i en muslingeskal. Den passer bare perfekt i sådan en lille lift.
Hvis nogle er interesserede så kommer her mønsteret på

TÆPPET:
Brug nål nr. 2.
Hækl 20 luftmasker. Start i den anden luftmaske fra nålen. Hækl 19 fm, vend.
1 lm, hækl 19 fm, vend.................
Således hækles der 15 rækker fastmasker. Hæft ender, og pres tæppet fra vrangen, så det ikke ruller.

HANKEN: Når den sidste omgang af kædemasker hækles, laves der hanke af 12 luftmasker. Man går ned i den 5. fm fra den maske, hvor man starter luftmaskerne, og fortsætter rundt til den anden side, så der bliver symmetri i hankenes placering. Herefter igen 12 lm, og spring hen til den 5. fm og arbejd videre rundt i kædemasker. Klip garnet af.
Gå nu til begyndelsen af en hank og gør tråden fast med en km. Hækl nu 16 fm om de hæklede lm, og gør tråden fast i den fastmaske, hvor hanken ender. Træk tråden helt igennem. Hæft ender. Lav den anden hank magen til

God fornøjelse

7 kommentarer:

Halinka sagde ...

Hi:-)
How they are CUTE!Nice to see those colours and small baby-figures:-)
Beautiful idea and beautiful work.
I've got one ask to You,if I may: could You install,the 'Google Translate'-I know it's far away from perfect,but I would willingly read something this way.Otherwise I had to ask my Husband to translate Your contents each time:-)
Best Regards-Halinka-

Jette Marie Andersen sagde ...

Hi Halinka.
Thank you for visiting my blog. And thanks for the nice words. Uff, I have to say - I don´t know how to install that programme - sorry. But I will find out - or maybe this was the clue to start writing both in english and danish on the blog. Just ask again - if you have any questions.
Jette

Gunn sagde ...

Så søte de er! Disse tror jeg at jeg må prøve å lage engang:)

Eva sagde ...

Hvor er de da fantastiske:)
Sådan nogen ville jeg have elsket, da jeg var barn (og det gør jeg så stadigvæk).

Barbara sagde ...

Thanks for visiting my weblog! Yours is very nice! Love the little dolls you make! ♥ Barbara

LynHzb sagde ...

this is so cute ! but unfortunately i don't understand danish !

Abigail Caple sagde ...

http://hesingsoverme317.blogspot.com/2015/03/tiny-baby-and-carrier-set-pattern.html Hi, I was making these for a friend and I wrote out the pattern in English and put it on my blog. I hope you don't mind! I linked back to your site. =)