mandag den 11. januar 2010

Mod vintertræthed.
Sneen fyger udenfor, det er bidende koldt, og der er kun hvide eller grå farver fremme, når man stikker snuden udenfor. Hvem husker ikke da vi som børn sneg os ind i Farmors syskrin på disse dage, og tog alle knapperne op, lagde dem i mønstre, og lavede systemer, talte dem og hvad vi ellers kunne finde på. Jeg er sikker på, der er mange af jer andre, der har gjort det samme på sådanne kolde grå dage.
Farmor er for længst væk, men noget er hængt ved og stadig det samme, eller skal jeg sige, har udviklet sig lidt: Jeg så pludselig mit spisebord dækket med alverdens garnnøgler, og der sad jeg så og rokerede, vendte, talte og lavede farvekombinationer nøjagtig som i gamle dage. jeg synes, det er lidt sjovt at tænke på at jeg måske har øvet mig rigtig meget på dette som barn, og at det fortsætter i ny forklædning.
Min søster og jeg har længe talt om at gå igang med at hækle lapper til en eller anden form for tæpper. Nu tror jeg der er ved at tegne sig noget, om ikke så er jeg da ved at arbejde mig ind på farverne.


Man kan da kun blive glad af at se på de skønne farver.

2 kommentarer:

Clemme sagde ...

Sikke en skøn - og meget stor - samling garn :) Jeg legede også med knapper, da jeg var barn. En af mine kæreste ejendele i dag er faktisk min mormors gamle knappeskrin - med indhold :) Hjemme hos min mormor farvesorterede jeg også hendes klemmer ud over hele stuegulvet :)

tusindfyd sagde ...

Sikke en fantastisk SKAT af farvet bomuld! Der kan jo til de mest skønne børnetæpper evt i farveskala indefra og rundt?
Som jeg skrev under Gnome Run så er det at sætte stort op i farveskal noget helt særligt
Du kunne også lave de 12 Konger? Jan, feb, marts osv dem kunne man jo så sætte på tæpperne uha det må krilre i fingerne med alle de farver. Rigtig god fornøjelse ;-)

KH