torsdag den 1. januar 2009

Baby trøje.Denne baby trøje er oprindelig fra et gammelt "aftenbladet Søndag", august 1958. Avisen er totalt gulnet, mør og slidt. Nogle steder mangler teksten helt.

Oprindelig var det en trøje min mor strikkede til min søster, da hun blev født for 50 år siden, og siden arvede vi andre den og flere nye kom til.

Det blev efterhånden en trøje, der blev strikket til de nyfødte i familien, og min datter fik da også een, da hun blev født for 19 år siden.

I mange år har jeg villet prøve at rekonstruere mønsteret, få det skrevet ned og gemt, så det kan leve videre, og blive strikket uden, at vi hver gang skal sidde og rive os i håret over, hvad vi nu tror, det skal være?
Dette er første forsøg. Der er nogle fejl, men i det store hele, tror jeg, at jeg har de vigtigste detaljer skrevet ned.

Nu skal jeg så undersøge mht. copyright regler. Det kunne jo være dejligt om andre også kunne få glæde af denne opskrift.

Trøjen er relativt hurtig at strikke. Ca. 1 dags tid, og garnet her er Lanett fra Sandnes. Den kan sagtens strikkes i bomuldsgarn, og jeg har tidligere strikket den i fint mohair.


2 kommentarer:

knititch sagde ...

den er fin og meget moderne. jeg er også vild med dine waldorf dukker. hvor er de skønne.

Anita sagde ...

Den er da bare nuttet. Jeg håber
at opskriften bliver tilgængelig.

Mvh Anita