søndag den 29. august 2010

Leicester.




Uldkredsen Vestfyn har arrangeret et spindekursus for begyndere. Kort vil det være noget om redskaber, spinding, tvinding, løbelængder, spinderetning m.m og alt sluttes med et Rokketræf d. 26. september på Hørvævsmuseet (10-16).
Jeg meldte mig da jeg er medlem, og det er mange år siden, jeg lærte at spinde af Else Stampe og senere Lise Warburg. Jeg synes, jeg er blevet lidt rusten mht. at nytænke og komme igang med de forskellige metoder, så lidt opfriskning ville være på sin plads.
Hold nu fast. 25 personer var mødt op i den lille konfirmand stue i Kirke Søby. Ja vi sad tæt, rok ved rok, og nogle af dem, der kartede svedte godt igennem over både at skulle styre sine karter og sin motorik. Det er fantastisk at der er så stor en interesse for spinding for tiden.
Vi fik 50 g Leicester råuld, og skulle så tese, karte og spinde det. Ulden var bare skyllet i regnvand, så den var godt fedtet i lanolin.
Her er mit forsøg. Næste gang skal der så arbejdes med løbelængder mm. Det er venstrespundet og højre tvundet. Kvaliteten er meget fin og blød.


Lådne laster.




Ja så skete det igen. Kom lige til at melde mig til en S.A.L./K.A.L. via Ravelry gruppen "Longbacken". Det er en gruppe, der beskriver livet på gården, hvor Renée Darley bor med får og fibre i hobetal samt alle mulige finurlige emner fra livet i området. En rigtig hyggelig gruppe, hvis nogen har lyst at deltage?

Jeg har lige linket, hvis nogen skulle have lyst til at forøge deres lager af skønne fibre. Jeg tillod mig at bestille hvid Cashmere/merino til selve projektet (har endnu ikke noget billede - men det er så englene synger, når man rører ved de fibre), herudover fik jeg sendt merino med, så det passede med en bestemt posttakst - vi kan jo lige så godt fylde op...........................
Det blev det blå merino i en rigtig god kvalitet.

Jeg har 400 g, men har lige tilladt mig at tage 50 g til at spinde lidt som skal tvindes sammen med det regnbuekæmmede merino, der tidligere er vist her i tråden under indlægget om "Tour de fleece. Jeg syntes pludselig det blev lige broget nok, hvis der var to tråde af flerfarvet uld. Håber det bliver mere roligt sådan her.
Fibrene var dårligt indenfor døren, før de var på spolen. Hvem siger vi uldtøser er afhængige?
Nyd farven, den er fantastisk dyb blå, og i solskin nærmest lilla.


Baronesse Bambalina sokker.


Så blev det endelig min tur til at få sokker i år. Jeg har ikke haft nogle i flere år, så nu skulle der bare strikkes. Dette er det tredie par, så mon ikke jeg klarer mig gennem vinteren, hvis der kommer een, der ligner den sidste år? Jeg har godt nok fået to nøgler crazy Zauberball forærende til sokker også, men dem har jeg helt andre planer med...........

Jeg faldt for farverne i det 4 trådede Opal garn i den serie med de "kongelige garner", en serie, der er lidt dyrere end normalt, men hvor en del af indtægten gåt til at redde Regnskoven.

Dette garn er med navnet "Baronesse Bambalina", og i turkise lilla og pink nuancer. Meget smukt.

Astro sokker.




2 par Regia sokker i serien: Astro Color.

Datteren var med i Flensburg, hvor vi traditionen tro lige vendte rundt i den lille butik "Woll -Sucht" i Rote Strasse 16.
Hun strikker ikke selv, og var bare med som fyld, men inden vi var ude, var hun alligevel faldet for to nøgler garn til sokker.
Hun valgte de armygrønne efter farverne, og da jeg gjorde hende opmærksom på, at det var inspireret af stjernetegnene og de tilhørende farver, mente hun, at der også måtte et nøgle til der passede til hendes stjernetegn.

Enden blev, at hun fik et, der passer til Stenbukken (de grønne, brune beige nuancer), og et der passer til skytten (de pink, grå og sorte nuancer). Det var dejligt 4 trådet Regia uld som vi kender det - godt og stabilt, og hurtigt at strikke, da hun kun bruger str 37-38.
Stenbukken: 22.12-22.01 (Element: jord. stabilitet, sikkerhed og vedholdenhed)
Skytten: 23.11-21.12 (Element: Ild. impulsiv, styrke og energi)

mandag den 9. august 2010

Ouessant update.




En lille update på arbejdet med det hvide Ouessant uld. Der er nu spundet to nøgler garn, og disse er også strikket op til et sjal.
Sjalet er det franske "Soir d´eté", som er frit tilgængeligt på bloggen:
Den eneste hage er, at opskriften er på fransk. Jeg var dog helt sikker på, at lige netop dette sjal var det rette for at afprøve mit garn, idet der var en del med glatstrik, så man rigtig kan se hvor skinnende og glansfulde disse fibre er. Den anden del er et hulmønster, så man også får en fornemmelse af, hvad der kommer frem ved mønsterstrik.

Jeg er meget tilfreds med udseendet.

Det har været en udfordring at strikke efter fransk opskrift, men bevæbnet med en ordbog, og en mand, der var villig til at lede efter diverse betydninger af de enkelte ord er det lykkedes at komme frem til noget, jeg tror er den rigtige oversættelse.
Egentlig er jeg næsten færdig med sjalet efter opskriften, men jeg synes personlilgt, det er for kort. Har lagt det ovenpå mit Revontuli sjal, som jeg synes har en god størrelse, og har besluttet at karte og spinde lidt mere uld, så sjalet kan strikkes lidt længere.
Ulden ligger til tørre, og jeg kan næsten ikke vente på at få det gjort færdig.


mandag den 2. august 2010

Kaffe Fassett sokker.











Lidt nyt fra strømpepindene. Til min fødselsdag tidligere på året fik jeg 4 nøgler af det skønne 4-trådede sokkegarn fra Regia som Kaffe Fassett har designet. Ide Line, nærmere betegnet Mirage og Landscape.
Jeg er en stor elsker af Kaffe Fassetts design generelt, men har aldrig rigtig strikket noget af hans garner. Men det kommer jeg til nu, for jeg er bare solgt.
Da jeg startede med de røde sokker tænkte jeg umiddelbart, at det da lignede så mange andre smarte sammensætninger, men alligevel opdagede jeg at jo længere hen i arbejdet, jeg kom, jo mere ændrede helhedsintrykket sig farvemæssigt. Jeg vil nærmest sammenligne brugen af farvernes påvirkning overfor hinanden som det begreb Goethe/Johannes Itten betegner som induktion i Goethes farvelære/Farvekunstens elementer. Så her syntes jeg lige at det hele fik afdækket et interessant lag.
Endnu mere spændende blev det, da jeg gik igang med de meget farverige sokker i hippiefarverne - ja for det var det jeg tænkte om dem først, men også her var der alligevel noget, der forvandlede sig, mens arbejdet skred frem. 8 forskellige farver, alle skønne hver for sig, men sammen bliver de helt magiske. jo længere tid man ser på dem. Det er helt sikkert sokker, som vil skabe kontakter, hvor de end går hen. De vil tales om, og jeg glæder mig til at se, hvor meget det bliver.
Jeg kan lige så godt indrømme, at selvom jeg er dristig i farvevalg indimellem, ville jeg aldrig have turdet sætte disse 8 farver sammen. Men som altid handler det jo om afbalanceringen af de enkelte farver i forhold til hinanden, og det mestrer Kaffe Fassett også.

Disse sokker er helt sikkert til mig selv.