tirsdag den 29. juni 2010

Rollespils tøj 2010.







Så er det ved at være tid for årets rollespils lejr. Dette år faldt valget af rolle på skov elverne - hmpfr..........jeg troede lige, at noget af tøjet fra sidste år kunne genbruges, men nej.

Jeg må have set lidt krøllet ud i hovedet med alt det, der skulle syes, for pludselig fik sønnike (18) den ide, at han selv kunne sy noget af det. Han mente, at han havde arvet nogle af de gener Oldebesserne, der på fædrende side begge var herreskræddere, havde. Herudover var hans farmor dameskrædder, så noget måtte han vel kunne grave frem.

Så langt så godt, den gamle symaskine blev gravet frem fra kælderen, og så gik det bare derud af.
Sønnike har syet den grønne hætte, kappen, og tasken. Jeg fik så æren af at sy den grå strudhætte og bukserne. Hvis vi kan nå det skal der syes overtræk til sko, men han har lovet at en kammerat må låne tøjet fra sidste år, så det skal lige syes lidt ind, så det passer.
Der er også syet et par tørklæder til at have op for munden. Jeg ved ikke hvad de hedder, og de er ikke vist her.
Den noget rustikke hjortetaksknap er en han har fået af sin morbror, der er jæger. Der er boret huller og de spidse takker er skåret af.

Jo, så jeg tror knægten havde ret........................han har arvet noget af Bessernes skræddergener.

Bøllehat.







Hvad kan være mere trængende i denne stikkende sol end sådan en lille bøllehat. Størrelsen er ca. 44 - 48 cm. Det er et oldgammelt mønster fra Grønhøj Garn, men lige sødt for det.
Garnet skulle have været lidt tykkere, men det havde jeg ikke lige på lager, så valget faldt på Soft Cotton 8/4 fra Grønhøj.

Den gule hat vejer 34 g, og den lyserøde 38 g. Det er som om det lyserøde garn var spundet lidt mere fast.

Der er bare hæklet stangmasker, og bortens takker er hæklet i fastmasker. Meget enkelt, så det er hurtigt overstået på p. 3½.

Der er stadig garn tilbage, måske nok til en lille hat til dukken, så prisen for at få lidt skygge ligger under 10 kr. Det kan vist ikke være billigere.

lørdag den 26. juni 2010

Ouessant tvillinger.


Så blev den ene til to, og desværre havde jeg ikke lige en lille klokke, så de fik en sløjfe om halsen. Så er de klar til afgang senere på dagen.
Opskriften findes her:
Man kan selv downloade mønsteret frit ved at indtaste egen mailadresse.
Gå ind i den blå bjælke, hvor der står craft room, så finder du flere skønne sager til børn og barnlige sjæle.
God fornøjelse.

torsdag den 24. juni 2010

Ouessant.
















Så var der besøg hos fåreavler Bente Foss på Vestfyn v. Assens. Hun opdrætter Oxford Down, Gotlandske Pelsfår, og Ouessant.

De første to racer er velkendte for mange af os, men den sidste lille race er der nok ikke mange, der kender. Jeg har kigget på den de sidste par år på nettet, og mest fundet den på franske hjemmesider og blogs. Via Ravelry har jeg fået nogle tips fra andre, om hvordan de var og ikke mindst, hvordan ulden var. Det har ikke været muligt at finde nogle, der solgte denne uld, men jeg har haft lyst til at have den i fingrene mange gange, for den så så skøn ud.

En dejlig aften i staldene, og en masse sjove historier om disse små fyre.

De er på størrelse med en Labradorhund, med et ego så stor, at det dårlig kunne være på gårdspladsen, og nogle små fyrige bæster, når der skal kæmpes om de skønne "fårinder".

Efterfølgende fik vi lov at svælge i deres afklippede uld. Ca. 2. kg uld pr. ham giver de. Det skulle bare brændes, da de egentlig ikke blev avlet for uldens skyld.............GISP, det kan jo give enhver uldelsker åndenød på stedet, så inden vi så os om, lå alle de fine damer på knæ for at snuse til ulden, mærke den og udvælge lidt til spindeprøver.

Jeg tog en nougatfarvet ham, og en lille klat hvidt. Der lå så en rest af noget kulsort, som andre havde sorteret fra. Godt nok er jeg ikke til sort, men den var på en måde meget meget brun, og på en anden måde sort - nærmest dragende i sin farve. Resterne var meget beskidte, og så ved uldkendere, hvad jeg mener med det. Jeg pakkede det dog sammen, og så var det bare hjem i bilen i en fart, og håbe på at man ikke blev stoppet af politiet - for duften var ikke just lagkage.

Jeg sorterede, vaskede, tørrede, sorterede, håndkartede og spandt den lille klat uld jeg havde fået ud af det. Der var 150 g uld inden kartning og spinding, og da det var spundet var det reduceret til 80 g. Men hvilke 80 g.

Der er meget stor forskel på uldens finhed og kvalitet alt efter hvor på fåret, det er fra. Lige fra det blødeste halsuld, til det stiveste haleuld.
Jeg valgte dog at karte det hele sammen, for at få bare en lille ide om, hvad der kan laves af disse fårs uld.

Først strikkede jeg et lille lam, og derefter en lille bamse med trøje.
Det var skønt at spinde af ulden, dejlig elastisk, og da det så blev strikket var det bare så blødt så blødt. Det var som om de stive fibre blev arbejdet ud af ulden under forarbejdningen. Absolut en uld med muligheder, hvis den bliver sorteret lidt bedre.
Jeg tænker, at de små strikkede ting bliver givet tilbage til fåreholderen, så hun kan se, at de kan anvendes til andet en showdyr og gode culotter.





Herresokker.


Der er ikke så meget at sige her: de er kæmpestore. Str. 47 og strikket i Qualitas fra Hjertegarn.
Farverne er "nye".

Stjernegnomen Lutin.







Endnu en lille stjernegnom strikket efter den franske Phildar opskrift, jeg fik for år tilbage. Jeg elsker bare denne dukke, selvom den er lidt bøvlet at sy sammen. Der er strikket to lag, stoppet uld i hovedet, og bundet knuder på hænder og fødder, og så en hue på.

En rigtig suttekludsdukke. Denne dukke er strikket af Soft Cotton 8/4 fra Hjertegarn.



Kaffebønnesokker.




Da jeg var i Assens og købe garn til datterens lægvarmere, sneg der sig to nøgler Mayflower strømpegarn med i posen. Jeg kunne ikke stå for disse skønne farver. Det er nærmest som en pose med de små sukkerkugler man fik i små æsker - Perler, tror jeg de hed? Ved ikke om man kan få dem endnu?


Garnet blev til kaffebønnemønstrede sokker i str. 40.


Barnetrøje med kat.




Så blev det Freyas tur til at få sit ønske opfyldt. Hun ønskede sig en blå trøje med et billede af en kat. Hun har selv en kat ved navn Røskva, så den skulle jo ligne den lidt. Trøje er strikket i str. 6 år og garnet er Lanett baby uld fra den lokale garnbutik.


Motivet var det værre med - så jeg måtte ud i at tegne adskillige forsøg med krydser på ternet papir inden, der var noget, der bare lignede en lille smule. Men pigen blev tilfreds.


Sleepy Sarah.


Endnu en lille Sleepy Sarah. Der var en der gerne ville have den i blå. Garnet er soft cotton 8/4 fra Hjertegarn. Det er så skønt at hækle af.
Dukken er stoppet med uld.

En lille påskehare.


Jeg havde lidt brun silke tilbage fra et tidligere arbejde. Det blev lige til en lille påskehare. Firkanter i retstrik, og så blev de syet sammen og stoppet med uld. Den er så nem at lave, og man kan altid afpasse resterne af det garn man nu har. Alle de børn, der kom forbi har været henne og lege med den, så missionen er udført.

Lægvarmere.


Et stykke bestillings strik til datteren. Hun har ventet på dem længe, så da der blev et hul, var det ned til Assens og købe 4 nøgler Ragg-sok garn fra Hjertegarn. Det skulle selvfølgelig være sort - en farve jeg stort set aldrig ligger inde med, idet jeg har det svært med det store fravær af lys i den farve.
Men hun var tilfreds, og jeg fik fred et lille stykke tid inden hun kom i tanke om næste projekt: en sømandssweater. Den må dog stadig vente lildt.

Filtgnomer.


Uha hvor tiden flyver afsted. Jeg har haft et mere end travlt forår, og fatter ikke der er gået så lang tid siden sidste opdatering af bloggen.
Lidt håndarbejde er det dog blevet til, så nu er det bare om at starte fra en ende.

Allerførst må jeg vise de mest vidunderlige små filtgnomer, der kom til mig med posten fra "Tusindfryd" De har pyntet hele foråret på mit årstidsbord, og jeg kan næsten ikke nænne at pakke dem ned til næste sæson.
Tag lige et kig på hendes blog, for der er spændende sager der:
Gnomerne er lavet så sirligt og farverne er helt utrolig dejlige. De har ikke det syntetiske look, som mange acrylfilt har.
Som om det ikke var nok fik jeg også de sødeste små hæklede armbånd, der har været i brug flere gange, og nogle skønne knapper af vintagestof.
Tusinde tak Tusindfryd. Jeg er bare så glad for dem.

Det vidunderlige filt kan købes her:www.ahornblume.de