lørdag den 28. november 2009

Julemus.











Et lille hurtigt strikketøj til kaffepausen. Det er sjovt, og man bruger ikke mange rester til denne lille julefyr.
Mønsteret er frit tilgængeligt på:

Her ligger også andre sjove mønstre på små finurlige dyr og figurer. Tusind tak til Barbara Prime for at dele med os andre.
Min første mus fik en lille hue på.
3/12: to franske barylere på listig færd forbi katten.












søndag den 22. november 2009

Julemarked




Så nærmer tiden sig..............med hastige skridt. Julen er på vej, og på Elsesminde Produktionsskole i Odense var der julemarked i går.

Vores søn havde en lille stand med malede metal nisser. En sjov lille ide til pynt i juledekorationer eller blomster.
Han havde udstandsede sortmetals figurer, der så er blevet malet - alt sammen i hånden og på begge sider. Et kæmpe arbejde.
Der blev solgt godt, og det gav ham blod på tanden. Han har stadig en del tilbage, så måske bliver der nogle til næste år også.

Ja, det er jo en anden slags håndarbejde end den jeg lige er vant til at forbinde med det ord.
Godt gået.

lørdag den 7. november 2009

Svampe.




Min søster købte et mønster fra Stof og Stil på små hæklede svampe. Det fik jeg lov at prøve af, og nu er det ved at vokse.
Jeg er igang med at lave et projekt med "Legehuset i skoven". Det har ligget stille længe, men nu er her lidt til huset. Små fluesvampe, foreløbig i tre størrelser. De er ret sjove at lave, og jeg påtænker at udvide samlingen med andre arter.
Man hækler bunden, derefter toppen og hækler så delene sammen. Inden man er helt færdig stoppes den med uld, og man kan hækle top og bund sammen. de ender der er til rest bruges til at forme bunden, så svampen kan stå samt til at sy pletterne på topstykket.
Et lille håndarbejde, der er let at have med rundt.