fredag den 24. juli 2009

Hagesmæk retro.
















Jeg fandt den gule og hvide hagesmæk under oprydning, og kom i tanke om, at jeg for mange år siden, da mine børn var små, lovede mig selv, at jeg ville finde ud af hvordan, den var hæklet.
Jeg husker tydeligt et forsøg, jeg gjorde da børnene var små. Godt nok, men det lignede overhovedet ikke, så det røg i "bunken" til senere.
Oprindelig stammer den gule og hvide fra en ældre dame - Fru Ottesen, der var genbo til mine forældre. Hun hæklede disse smække i bunker, som jeg husker det. Alle meget sirligt lavet, nøjagtigt lige store, og med forskellige stribe kombinationer. Farverne var altid afdæmpede pastelfarver og hvidt, og naturligvis i bomuld. Det var jo dengang man ikke havde vaskemaskiner, så det skulle kunne koges. En sjælden gang kunne der driste sig en mørk stribe ind, men så var det også vildt.

Jeg ved det ikke, men tænker at vi alle har båret disse smække. De to yngre søskende har ihvertfald gjort det.

Som barn sad vi ofte og fandt farvekombinationer der passede sammen eller stribe kombinationer, der var ens.

Jeg har idag lavet et forsøg mere, og midtermaskerne fandt jeg ud af denne gang. Troede også at jeg havde "knækket" opskriften, men det kan jeg se, at jeg ikke har. Der mangler præcis den buede form, der nærmest gør smækken hjerteformet, og gør at den ligger præcis, som den skal. Når den er hæklet lige i siderne, kommer de let til at bukke under brug. Det husker jeg nu, fra dengang jeg prøvede sidste forsøg af på mine egne børn.

Så det er endnu en ommer. Hvis jeg finder ud af opskriften, bliver den lagt ud her på bloggen.

26/7 2009: Så er der endnu et tilrettet forsøg. Næsten godt nok men ikke perfekt. Jeg er begyndt at skrive opskriften ned i håb om at huske de bedste detaljer.
28/7 2009: To forsøg mere på at tilrette formen, og få opskriften skrevet ned. Jeg har noteret ned på den gule, men er ikke helt tilfreds, og prøvede at ændre til en lidt mere buet form forneden. Det endelige resultat må nok blive noget af en blanding af de to sidste modeller, så jeg må frem med nålen igen.





onsdag den 22. juli 2009

Sommerkjole til dukken.







Et sæt dukketøj mere er færdigt - i sidste øjeblik. Dukkemoderen kommer på besøg i eftermiddag.
Det blev en kjole, et par underbukser og små sko. Af de absolut sidste rester blev der en lille hæklet taske.
Det er soft cotton fra Hjertegarn, der er brugt, og der er strikket på pinde nr. 2½. Alle kanter er hæklet med krebsemasker, og til slut er der broderet mille fleur sting.

lørdag den 18. juli 2009

Hagesmæk til dukken


En lille hagesmæk til dukken. Strikket af en rest blød bomuldsgarn. 10 gram ialt. Der er hæklet kant omkring og en lille knap til at lukke den med.

Et meget hurtigt projekt.

Badetøj til dukken


Så er der lidt badetøj til dukken. Badedragten er strikket i soft bomuld fra Hjertegarn, og hatten er hæklet i Rialto bast. Dette bast er fra min mormors tid, hvor det blev brugt til at hækle små selskabstasker af. Det er nok tilbage fra 70´erne, så det er klart på tide, at det bliver brugt.
Hatten er pyntet med tre små rosen pailetter, købt i Creativ Company.
Der er broderet små mille fleur sting på bagefter med ½ tråd bomulds garn.

Kanten er hæklede krebsemasker.

onsdag den 8. juli 2009

Ishbel.


Ishbel hedder dette lille skuldersjal. Designeren er Ysolda Teague, og mønsteret er et klassisk "Vine Lace" mønster. Man kan strikke det i en mindre størrelse og få et tørklæde ud af det, hvis man hellere vil det.
Størrelsen er 170 cm x 67 cm, og garnet er alpaca silk fra The Natural Dye Studio. Fantastisk lækkert garn at strikke af, men desværre kan jeg allerede sige, at det ikke er lys ægte. Jeg strikkede det udendørs i de gode solskins dage, der har været så mange af, og kun den sidste lille kant er strikket indendørs. Jeg aner allerede en vis farve forskel omend det kun er en nuance. Ærgerligt, da garnet ikke var billigt, og farven var en fantastisk klar lime.

Der er strikket rapport sådan her: Glatstrikket trekant, ABABABA, CDE.

Rollespilsdragt.




Med kort varsel fik jeg opgaven med at sy en rollespils dragt til en ung herre, der var inviteret med på F.L.R.O.L.´s ugelejr 2009.

Han skulle vare goblin og havde brug for en kjortel, et par bukser , en kappe og en strudhætte.

Der blev købt mønstre og stof i Stof og Stil i Odense, og så var det ellers bare at tro på, at evnerne rakte til at sy det hele. Jeg kommer aldrig til at elske at sy, men det gik rimelig godt, da stoffet var godt og fast hørstof.

Kappen voldte lidt større kvaler, da det var strækstof, og jeg ikke havde min egen maskine hjemme, og derfor ikke kunne lave de store udsving.

Tøjet blev godt modtaget, og da det var syet, snittede vi i bukserne så de kunne komme til at se slidte ud. De fik også med en gang sand papir. Det samme gjorde kjortlen.

Til slut lavede vi nogle punge i skind som lidt ekstra tilbehør.

Madame Møllers sokker.


Et lille sæt bestående af sokker strikket på 2 pinde, en djævlehue - ligeledes strikke på 2 pinde og en lille gnom strikket af resterne.
Garnet er Peruvian wool fra Knit Picks. Det stammer fra en swap som jeg gjorde med Griffgirls fra Ravelry.
Opskriften er en gammel een, jeg har arvet fra min svigermor. Den er fra "Askeladen".